Informasjon om utstyr

Last ned utstyrsliste

Du kan laste ned utstyrslisten enten som en PDF eller som et Word-dokument.

Informasjon om personlig utstyr og utstyrsliste, studieåret 2021-2022

Til studiet må dere ha personlig utstyr til deltakelse i undervisningen og til egenutvikling på fritiden. Fullstendig utstyrsliste finner du i bunnen av dette dokumentet.

Vi skiller mellom skolens fellesutstyr og studentens personlige utstyr. Skolen holder fellesutstyr som studentene kan låne til faglig aktivitet. Studentene må i tillegg ha personlig utstyr. Skolen har noe personlig utstyr til utlån. Dette er merket med X i utstyrslista.

Skolen anbefaler de av dere som er usikre på kjøp av nytt utstyr kan vente med å kjøpe utstyr til etter studiestart. Da kan dere få råd og veiledning fra oss, og vil ha best oversikt over hva dere virkelig trenger. Etter studiestart har du best oversikt over hva du virkelig trenger, og kan også benytte skolens rabatter eller låne utstyr, kjøpe brukt, eller leie utstyr. Totalkostnad for personlig utstyr er ca. 59.000 kroner ut fra veiledende pris i butikk. Om du kjøper utstyr brukt eller med våre rabatter kan totalprisen gå ned under 30.000.

Også av miljøhensyn anbefales det at dere skaffer personlig utstyr som ski, telt, skredsøker, ryggsekk, sykkel osv. brukt. Mye utstyr skal brukes i flere emner og til flere aktiviteter.

Sykkel er den største enkeltkostnaden. Sykkel er fint å ha i Hemsedal og kan også brukes til transport hele året. Om dere allerede har en hardtailsykkel så kan den brukes både til transport og til alle sykkel-aktiviteter på skolen. Om dere i tillegg ønsker å få erfaring med fulldempet sykkel på noe aktiviteter i teknisk stisykling, så vil denne sykkelen kunne leies.

Ta kontakt med skolen om du har spørsmål om utstyr. Se kontaktinformasjon i bunnen av denne siden.