Om fagskolen

Norges Friluftsfagskole

Norges Friluftsfagskole (NFFS) er godkjent etter Lov om høyere yrkesfaglig utdanning. NFFS tilbyr i dag en ettårig yrkesrettet utdanning som Friluftsguide Aktivitet.

Skolens mål er å utvikle flere studier som Friluftsguide Ekspedisjon, Friluftsguide Fjellsport, Friluftsguide Klatring, Friluftsguide Grønn Helse, Friluftsguide Driftspersonell Skiheisdrift og utdanne profesjonelle yrkesutøvere og ledere for et bredt spekter av aktiviteter innenfor friluftsfeltet i naturbasert reiseliv.

NFFS har hovedbase i Hemsedal som ligger i Hallingdal i Viken Fylkeskommune.

Om Norges Friluftsfagskole

Norges Friluftsfagskole (NFFS) er etablert som høyere yrkesfaglig fagskole gjennom akkreditering og godkjenning i NOKUT. NFFS er lokalisert til Hemsedal.

Fra august 2021 tilbyr NFFS det ettårige studiet Friluftsguide Aktivitet med studiested Hemsedal. Formålet til NFFS er videre utvikling og drift av ytterligere tre fagskoletilbud under paraplyen Friluftsguide.
Friluftsguidens arbeidsområde er som vert for betalende gjester i natur. Guiden skal kunne legge til rette for trygge, bærekraftige, gode og lærerike opplevelser for gjestene. Utdanningen som Friluftsguide er forankret både i friluftsfag og reiselivsfag, samt naturfaglige tema og kulturfag. Koblingen til reiselivsnæringen og guideyrket er sterkt ved at de som har utviklet NFFS selv er guider, og samtidig innehar ulike spesialkompetanser med relevans for yrket.

Forhistorien til NFFS

Forløperen til studiet Friluftsguide Aktivitet og Norges Friluftsfagskole (NFFS) var Sommer Som Vinter studiesenter AS (SSV), som ble startet i 1996. Grunnlaget for studiesenteret og fagskolen er reiselivsbransjens behov for kvalifiserte guider.

Skiinstruksjon, ledelse av arrangement, aktivitetsleirer, rafting-instruksjon, kystguiding, og turledelse var de viktigste temaene i starten. Aktivitetene foregikk både sommer og vinter, på sjø og på land.